De omgeving

'Pueblos Blancos'

Hoog op de zuidelijke en opvallend groene hellingen van de Sierra de Tejeda & Almijara bergen, liggen de pittoreske 'witte' dorpjes van het altijd zonnige Andalusië.  De Romeinse en Arabische beschavingen hebben hun sporen achtergelaten op het landschap en de cultuur van deze streek.  Het is heerlijk wandelen in de kleine dorpen van de Pueblos Blancos of fietsen door steile, smalle steegjes door een 800 jaar oud, Moors verleden. In de omgeving vind je indrukwekkende cultuursteden als Sevilla, Córdoba en Granada voor een afwisseling van je vakantie in Andalusië.


Tejeda, Alhama & Almijara Natuurpark

Cómpeta ligt aan de rand van het beschermde Sierra de Tejeda, Alhama & Almijara Natuurpark (40.660Ha) in de streek Axarquia, met ruige bergen tot 2063 meter hoogte. Heerlijk om te wandelen langs diepe kloven met prachtig begroeide beken en kleine dorpen. Een prachtig afgelegen, ruig en vooral indrukwekkend Natuurpark, ver weg van het massatoerisme met schitterende wandelpaden . Het park is vooral bijzonder vanwege de enorme verscheidenheid aan zeldzame planten en vogels. Naast wandelen is mountainbiken hier ook een geliefde activiteit.


Wandelen

Waar gaan we vandaag naar toe ?

Bijvoorbeeld : Met een stevige dagwandeling  zijn de toppen van de bergen Maroma (2067m) en Lucero (1779m) te beklimmen.  Maar er zijn ook diverse kortere en lichtere wandelingen mogelijk. Snelstromende bergbeken en riviertjes, irrigatie­kanaaltjes en akkers worden afgewisseld met ruige afgronden, tot hoog in de blauwe lucht oprijzende bergtoppen en authentieke witte bergdorpen. Rond de dorpen staan olijf-, sinaasappel- en amandelbomen op de met zon beschenen terrassen.

Er zijn legio wandelroutes beschikbaar voor dit prachtige Natuurpark en er is voor elk wat wils! 

FOTOGALERIJ